Sparebank1 Østlandet ruller i disse dager ut løsning for å forbedre sikkerheten ved utstedelse av BankID med hjelp av ansiktsverifikasjon fra Mobai. Dette åpner for tryggere, enklere og heldigitale prosesser.

Resultatet er at når kunder henvender seg til Sparebank1 Østlandet for å søke om BankID vil banken, i tillegg til å lese av data i passet ved bruk av en skanner, også gjennomføre en ansiktsgjenkjenning som analyserer ansiktet ditt for å sikre at du faktisk er den personen som er avbildet i passet. Og vipps, så vet banken med nær 100 prosent sikkerhet at kunden er den hen sier at hen er.

– Vi er veldig fornøyde med løsningen vi har utviklet i samarbeid med våre leverandører, og den er nå i daglig bruk i våre filialer. Planen fremover er å finslipe løsningen sammen med Mobai, før vår felles ambisjonen er å kunne tilby den også til andre banker, sier Dag Arne Hoberg, direktør for innovasjon og forretningsutvikling i Sparebank1 Østlandet.

Verifikasjon og legitimering

Han var så syk at han lignet på sitt eget passbilde.

Hørt den før? Det er riktignok en vits som har noen år på nakken, men den har ennå til gode å bli uaktuell. Når vi fotograferes for vårt kanskje aller viktigste identitetspapir, skal vi stirre tomt fremover og ikke fortrekke en mine.

Ikke rart noen og enhver av oss kan ende opp med å se syke ut! Dette kan naturligvis skape problemer. Hvis du som bankkunde skal søke om BankID, må du legitimere deg med passet ditt. Men én sak er å få bekreftet at passet er ekte, noe ganske annet er å verifisere at du virkelig er den passet sier at du er? Sagt på en annen måte – hvor lett er det for personalet i banken å kjenne deg igjen på passbildet? Vi mennesker kan faktisk ha opptil 40 % feilrate når vi skal gjenkjenne personer vi ikke kjenner fra før.

Denne utfordringen bestemte Sparebank1 Østlandet og det norske IT-selskapet Mobai seg for å løse sammen. Mobai er eksperter på ansiktsgjenkjenning og har utviklet noen svært avanserte algoritmer for å gjøre en slik verifikasjon så sikker som mulig. De har jobbet sammen med en annen av bankens leverandører – nederlandske Keesing Technologies, som i Norge forhandles av Risk Information Group (RIG) – og nå er løsningen klar.

En stor trygget for både kundene og kundebehandler

– Innovasjon har alltid vært i fokus hos oss. Vi var for eksempel blant de første i Europa med å tilby kundene nettbank og senere mobilbank. Dette er nok et innovativt prosjekt, hvor vi tar i bruk moderne og relevant teknologi fra et norsk selskap. Mobai sin nye løsning kan spille en vesentlig rolle i den videre digitalisering av våre og andre bankers tjenester, legger Hoberg til.

– Det er interessant for oss å jobbe med Mobai og se at norske ressurser sammen kan lage en løsning som er fullt på høyden både hva teknologi og brukeropplevelse angår. Dette er et svært nyttig produkt for norske banker og andre som vil benytte seg av sikker verifikasjon av identitet, og det kommer bare til å bli viktigere fremover, sier Preben Fjeld i Risk Information Group.

– Dette har vært lærerikt prosjekt for Mobai. Vi vet at vår teknologi og våre algoritmer er i verdensklasse, og dette samarbeidet har gitt oss nyttig bekreftelse på at det stemmer. Det ligger mange muligheter i kjølvannet av at vi nå har fått bevist teknologien vår gjennom denne løsningen, sier Brage Strand i Mobai.

Om Mobai:

Mobai er et ledende biometriselskap med røtter fra det Norske Biometri Laboratoriet ved NTNU og leverandør av skybasert teknologi innen biometri. Selskapets teknologi for ansiktsgjenkjenning, “liveness» deteksjon og “deep fake» deteksjon brukes blant annet i næringer som bank og finans der behovet for enkle, brukervennlige og sikre identitetsverifikasjon og autentiseringsmetoder er sentralt. Mobai er aktive i forsknings og utviklingsarbeid og deltar i flere nasjonale og internasjonale prosjekter for bl.a grensekontroll i Schengen, Ansiktsbiometri som autentisering og ID i Datatilsynets KI Sandkasse. Våre løsninger testes ved institusjoner som National Institute of Standards and Technology (U.S Dept of Commerce) og Swiss Center for Biometrics. Mobai har kontorer på Gjøvik og i Oslo.

Kontaktinformasjon:

Brage Strand, CEO, +4740490411, brage@mobai.bio

Ole Christian Olssøn, Commercial Lead, +4790692318, oco@mobai.bio